کرونا ویروس

علائم کرونا ویروس چیست ؟

در موارد ابتلای خفیف به ویروس کرونا، علائمی مانند سرماخوردگی بروز می کند اما مواردی نیز منجر به سندروم حاد تنفسی یا همان سارس می شود. تب و احساس خستگی، درد عضلات، سردرد و سرفه از نشانه های ابتلا به ویروس کرونا می باشد. آلودگی به ویروس با تب شروع شده، بعد از آن سرفه های خشک و به طور معمول بعد یک هفته با تنگی نفس همراه است به طوری که بعضی بیماران نیاز به بستری در بیمارستان خواهند داشت. در واقع ویروس عفونت را به مجاری تنفسی و ریه منتقل می کند.

به طور کلی برخی از علائم کرونا در مبتلایان به صورت زیر وجود داشته است:

  • تنگی نفس 31 درصد
  • بدن درد 11 درصد
  • گیجی 9 درصد
  • سردرد 8 درصد
  • گلودرد 5 درصد

این آمار صرفا بر مبنای بیماران مراجعه کرده به بیمارستان به دست آمده است، در نتیجه ممکن است بسیاری علائم کرونا که به صورت خفیف در برخی بیماران وجود داشته است، کشف نشده باقی بماند.

بنابر گفته سازمان جهانی بهداشت شایع ترین علائم کرونا تب، خستگی و سرفه خشک است. برخی از بیماران ممکن است بدن درد، احتقان بینی، آبریزش بینی یا اسهال داشته باشند. علائم کرونا در ابتدا معمولا خفیف است و به تدریج شروع می شود. برخی افراد نیز آلوده می شوند اما هیچ علائمی نداشته و احساس ناخوشایندی پیدا نمی کنند.  به طور کلی بیش از 80 درصد افراد بدون نیاز به درمان خاص از بیماری بهبود می یابند. از هر 6 نفر مبتلا به کوئید-19 یا کرونا ویروس یک نفر به طور جدی بیمار شده و دچار مشکلات تنفسی می شود. افراد مسن و یا افرادی که مشکلات زمینه ای مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی یا دیابت دارند بیشتر احتمال دارد که به طور جدی بیمار شوند. هر فردی با علائم تب، سرفه و تنفس سخت باید سریعا به مراقبت های پزشکی مراجعه کند.

دوره نهفتگی ویروس کرونا چقدر است؟

دوره نهفتگی بیماری کرونا به فاصله زمانی بین ابتلا به ویروس و زمان شروع علائم کرونا گفته می شود که بیشترین تخمین برای دوره نهفتگی ویروس کوئید-19  از یک تا چهارده روز است. اما بر اساس یافته های فعلی به طور معمول ویروس 5 روز دوره نهفتگی داشته است.

چگونه از کرونا در امان باشیم؟

برخی از مهمترین و ساده ترین اقدامات پیشگیرانه در راستای جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری کرونا به شرح زیر می باشد:

  1. شستن مرتب دستها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه، یا شستشوی دست با ژل های ضدعفونی کننده حاوی الکل
  2. گرفتن جلوی دهان و بینی با دستمال یا آرنج در هنگام عطسه و سرفه
  3. دوری از تماس نزدیک با افراد مبتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی
  4. پرهیز از دست دادن و در آغوش گرفتن افراد
  5. عدم تماس دست با بینی و چشم ها
  6. پرهیز از خوردن غذا و نوشیدنی در اماکن عمومی مانند رستوران و کافی شاپ
  7. عدم شرکت در اجتماعات و اماکن شلوغ
  8. ضدعفونی و تمیز کردن سطوح پر تماس منزل مانند دستگیره های در
  9. عدم استفاده از مواد غذایی خام یا نیم پز
  10. دوری از تماس بدون حفاظت با حیوانات

اخبار کرونا در ایران و جهان

کرونا تا کی ادامه دارد؟

این سوال یک میلیون دلاری است! بطور قطع نمی‌توان گفت اپیدمی کوئید-19 یا همان کرونا تا کی ادامه دارد ، اما طی بررسی آماری بیماری‌های مشابه مانند مرس و سارس می‌توان گفت چند ماه پس از پاندمی جهانی به مرور فروکش می‌کند. اما این ویروس برای همیشه جز ویروس‌های بیماری‌زا بشر باقی می‌ماند و سالهای آتی در فصل سرماخوردگی گریبان افراد محدودی را در جهان می‌گیرد. اما مطمئنا تا آن زمان داروی کرونا در دسترس خواهد بود.

راهکارهای مقابله با استرس در زمان شیوع کرونا

در شرایط فعلی که شیوع ویروس کرونا تمام جهان را تحت تاثیر قرار داده است، با وجود قرنطینه خانگی، تعطیلی بسیاری از کسب و کارها و استرس ناشی از این بیماری کاملا طبیعی است اگر احساس غم، ترس، ناراحتی و یا آشفتگی داشته باشید. برای مقابله با این تنش ها به چند مورد زیر توجه داشته باشید:

  1. با افرادی که می دانید قادر هستند به شما کمک کنند صحبت کنید. تماس گرفتن و صحبت کردن با دوستان و نزدیکان خود را از یاد نبرید. تعامل با افراد می تواند روحیه شما را بهبود بخشد.

  2. اگر ناچارید در خانه بمانید بهتر است یک سبک زندگی سالم از جمله رژیم غذایی مناسب، خواب کافی، ورزش و ارتباطات اجتماعی با عزیزان خود در خانه و تماس و ایمیل به دوستان خود را حفظ کنید.

  3. برای مقابله با احساسات خود از روی آوردن به سیگار، مصرف الکل و یا مصرف خودسرانه دارو اجتناب نمایید. اگر احساس درماندگی می کنید با یک مشاور صحبت کنید و به طور کلی برنامه ریزی داشته باشید که در صورت نیاز به کمک برای سلامت جسمی و روحی از کجا و چگونه درخواست کمک کنید.

  4. تنها به واقعیت ها توجه کنید و هر شایعه ای را باور نکنید تا بتوانید به درستی موقعیت و شرایط خطر را تشخیص داده و اقدامات احتیاطی را انجام دهید. اخبار و اطلاعات را از منابع معتبر دریافت کنید.

  5. زمانی را که خود و خانواده تان صرف گوش دادن یا تماشای اخبار ناراحت کننده رسانه ها میکنید، محدود کنید تا نگرانی و آشفتگی تان کاهش پیدا کند.

  6. به مهارت ها و کارهایی رجوع کنید که در گذشته توانسته اید شرایط سخت را به کمک آنها مدیریت کنید. از این مهارت ها برای مدیریت و کنترل احساسات خود در شرایط فعلی استفاده کنید.

نمودار همه گیری کرونا - سلطان سفر

درمان کرونا از شایعه تا واقعیت تولید واکسن کرونا

از آغاز اپیدمی کرونا در چین تاکنون که در بیش از 100 کشور دنیا گسترش یافته است، موسسات مختلفی در سراسر دنیا تحقیقات خود را بر روی یافتن درمان کرونا یا واکسن کرونا ویروس آغاز کرده اند و سازمان جهان بهداشت نیز بودجه قابل توجهی را برای حمایت از این پروژه های تحقیقاتی در نظر گرفته است، اما باید توجه داشت که مراحل ساخت واکسن ممکن است 1 تا 2 سال به طول بیانجامد. برخی از مهم ترین این اخبار و اطلاعات در مورد درمان کرونا به شرح زیر می باشد:

  • ادعای محققان تایلندی در ترکیب داروی ضد ایدز با داروی آنفولانزا و اثر نتیجه بخش این دارو بر روی بیماران مبتلا به کرونا
  • داروی “کلروکین فسفات” که برای مبتلایان به مالاریا کاربرد داشته و اثر ان بر روی بهبود و درمان کرونا در حال بررسی است.
  • استفاده از خون افراد بهبود یافته از کرونا اثرات مثبتی را بر افراد بیمار داشته است.

درمان کرونا

از مهمترین مراکز تحقیقاتی که در حال حاضر بر روی درمان کرونا فعالیت می کنند، میتوان شرکت نوواکس و سانوفی را نام برد. شرکت نوواکس از بزرگترین شرکت های دارویی جهان است ک پیش از این بر روی داروی آنفولانزا و ابولا فعالیت داشته است. سانوفی نیز یکی از مجهزترین مراکز تحقیقات دارویی در ووهان چین می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =